Atac cu morți și răniți în Nikolaev. 91 de locuitori au tranzitat azi teritoriul Moldovei
Full Article 2 minutes read

Atac cu morți și răniți în Nikolaev. 91 de locuitori au tranzitat azi teritoriul Moldovei

Orașul Nikolaev a fost suspus unor noi bombardări. Atacul a avut loc pe 5 august curent. Potrivit autorităților locale din regiune se înregistrează atât răniți, cât și morți. Între timp, 91 de persoane din Nikolaev pe parcursul zilei de astăzi au tranzitat teritoriul Moldovei. 

Șeful administrației regionale Nikolaev, Vitali Kim, a spus că sunt deja peste 10 răniți în oraș. „Sunt și morți”, a scris Kim, pe Telegram.

Anna Zamazeeva, șefa consiliului regional Nikolaev, a menționat că atacul a avut loc după-amiază și a fost din direcția orașului Herson. Printre cei care au avut de suferit se numără și un băiat de 13 ani.

Primarul orașului Alexandr Senkevici a menționat că zona afectată este foarte mare. Au fost avariate clădiri și case particulare. La fel se înregistrează incendii.

Tot pe 5 august, în Nikolaev a fost impusă starea de asediu. Aceasta este valabilă începând cu ora 23:00 până luni dimineață.

Astăzi, reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au anunțat că alte 91 de persoane au fost evacuate din regiunea Nikolaev, Ucraina. Astfel, autoritățile moldovenești au fost informate despre trecerea, în mod organizat, a 91 de persoane refugiate din Ucraina, care în tranzit teritoriul Moldovei își vor continua deplasarea în Germania.

Astăzi, în jurul orei 14:00, autocarele cu refugiați s-au apropiat la punctul de trecere a frontierei Palanca.

„Operativ, toate procedurile de control au fost efectuate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu autoritățile partenere, ca la scurt timp să fie autorizată intrarea în Moldova”, au comunicat polițiștii de frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: