Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai. Peste 30 de răniți și circa 20 de blocuri avariate la Dnepropetrovsk
Full Article 1 minutes read

Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai. Peste 30 de răniți și circa 20 de blocuri avariate la Dnepropetrovsk

Rusia a lansat un atac cu de amploare asupra Ucrainei în noaptea de 1 mai. Rachetele au vizat regiunea Kievului, orașul Kiev propriu-zis, regiunile Harkov, Sumi și Herson. Un bombardament puternic a avut loc în orașul Pavlograd din regiunea Dnepropetrovsk. Acolo au avut de suferit 34 de oameni, inclusiv 5 copii.

Potrivit primelor informații, în jurul orei 2:30, cu ajutorul a nouă avioane Tu-95 și două Tu-160, Rusia a lansat 18 rachete de croazieră. 15 dintre ele au fost doborâte, a anunțat șeful Forțelor Armate ale Ucrainei Valerii Zalujnîi.

Alerte de raid aerian au fost anunțate pe întregul teritoriu al Ucrainei. Kievul a anunțat că s-a reușit doborârea tuturor dronelor și rachetelor rusești, iar morți nu au fost înregistrați.

Cea mai gravă situație este în orașul Pavlograd din regiunea Dnepropetrovsk, unde o rachetă rusească a nimerit într-un cartier rezidențial. Au fost avariate 19 blocuri de locuit, 25 de case la curte, 6 instituții de învățământ și 5 magazine.

Cel puțin 34 de persoane au fost rănite, inclusiv 5 copii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: