Atacul din Odesa: o familie întreagă din cinci membri – mama, tata și trei copii au fost găsiți morți printre dărâmături
Full Article 2 minutes read

Atacul din Odesa: o familie întreagă din cinci membri – mama, tata și trei copii au fost găsiți morți printre dărâmături

O familie din cinci persoane a fost omorâtă în atacul asupra blocului de locuit din orașul Odesa, Ucraina. După ce o dronă rusească a lovit clădirea, soții Oleg și Tatiana Kraveț și cei trei copii minori ai lor – Liza, Zlata și Serghei – și-au pierdut viața.

În dimineața de 3 martie, salvatorii au scos de sub dărâmături trupurile neînsuflețite ale lui Oleg, Tatiana și Liza. Autoritățile ucrainene au precizat că Tatiana a încercat să-și acopere nou-născuta cu trupul său. „Mama a încercat să își acopere cu corpul său bebelușul de 8 luni. Au fost găsite îmbrățișate strâns”, a comunicat Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Situaţii Excepţionale.

Iar în seara aceleași zile s-a anunțat că și frații Serghei și Zlata Kraveț au decedat. Băiețelul de 10 ani și fetița de 8 ani au fost scoși de sub ruinele clădirii.

Potrivit presei din țara vecină, Oleg și Tatiana Kraveț erau militari. Cuplul s-a cunoscut în timpul serviciului. După nașterea fiicei lor de 8 luni, Tatiana a demisionat pentru a avea grijă de nou-născută.

Oleg Kraveț a fost ultimul fiu al părinților săi – fratele său Evghenii a murit în 2014, în zona unde avea loc o operațiune antiteroristă.

Fiica decedată, Liza, era singurul copil comun al soților. Tatiana mai avea alți trei copii dintr-o căsătorie anterioară. Printre aceștia se numără Serghei și Zlata.

***

Precizăm că, în noaptea de 1 spre 2 martie, o dronă Shahed, lansată de armata rusă, a lovit un bloc de apartamente cu 9 etaje din Odesa. În rezultat 18 apartamente au fost distruse. În total, 12 oameni au fost uciși, dintre care sunt copii. De asemenea, salvatorii au reușit să scoată 5 persoane vii de sub ruinele blocului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: