„Atenționez pretorii: daca apare vreo gheretă în altă parte, consecințele vor fi respective”. Ion Ceban, despre evacuarea chioșcurilor din capitală
Full Article 2 minutes read

„Atenționez pretorii: daca apare vreo gheretă în altă parte, consecințele vor fi respective”. Ion Ceban, despre evacuarea chioșcurilor din capitală

În ultimele 4 zile au fost evacuate 45 de gherete din preajma instituțiilor de învățământ din capitală. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 decembrie, de primarul de Chișinău, Ion Ceban, într-o postare pe FacebookPotrivit edilului, oamenii care au lucrat în acele gherete vor obține suport financiar pentru o perioadă anumită din partea primăriei.

În postarea sa, Ceban a scris că chioșcurile evacuate comercializau în mare parte țigări. „Aceste gherete își desfășurau activitatea contrar legii în apropierea instituțiilor educaționale și medicale”.

Subiectul evacuării gheretelor a fost discutat și în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului municipal Chișinău. Mai multe persoane, majoritatea vârstnici, au protestat față de inițiativa autorităților locale. Edilul a rămas, însă, ferm pe poziții.

„Nu vom negocia sănătatea copiilor. Atenționez pretorii: daca apare vreo gheretă în altă parte, consecințele vor fi respective”, a spus Ceban.

Cu referire la agenții economici cărora le aparțin chișcurile, edilul capitalei a declarat că „s-au ascuns după persoane în etate ca să-și apere interesele”.

Cât despre persoanele care vor rămâne fără un loc de lucru din cauza măsurilor luate, Ceban a anunțat că „toți oamenii care au lucrat acolo și nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici vor obține suport financiar pentru o perioadă anumită din partea primariei, până vom identifica soluții să fie angajați”.

Amintim că la începutul lunii decembrie, Ion Ceban a anunțat că în jur de 300 de gherete care comercializează țigări, în preajma școlilor, urmează să fie evacuate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: