Ați observat străini care aruncă gunoiul la tomberonul vostru? Fotografiați, iar autoritățile îi vor amenda
Full Article 1 minutes read

Ați observat străini care aruncă gunoiul la tomberonul vostru? Fotografiați, iar autoritățile îi vor amenda

Persoanele fizice și juridice care aruncă deșeurile menajere la platformele de gunoi străine riscă amenzi. Locatarii blocurilor care sunt deranjați de aceste acțiuni sunt îndemnați să filmeze sau să fotografieze și să depună plângeri la poliție. Ulterior, reprezentanții primăriei sau a preturilor de sector le pot aplica amenzi, informează IPN.

Noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în municipiul Chișinău interzice acest lucru și încurajează persoanele să încheie contracte de evacuare a gunoiului cu întreprinderea locală care se ocupă de gestiunea deșeurilor.

Suma amenzii poate fi de la 900 de lei până̆ la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore, și de la 3000 lei până̆ la 9000 mii de lei riscă sancțiuni persoanele juridice.

Dumitru Vulpe, directorul Întreprinderii Municipale „Regia Autosalubritate” a declarat pentru IPN că actualmente, Regia are încheiate contracte de evacuare a deșeurilor cu 16 085 persoane fizice și 8 415 agenți economici din Chișinău. Contractele de evacuare a deșeurilor pentru persoanele fizice lunar costă 33 de lei. Ridicarea gunoiului se face odată pe săptămână.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: