Atleta belarusă Cristina Timanovskaya a solicitat azil politic în Polonia, de frica revenirii la Minsk
Full Article 2 minutes read

Atleta belarusă Cristina Timanovskaya a solicitat azil politic în Polonia, de frica revenirii la Minsk

Atleta din Belarus Cristina Timanovskaya a solicitat azil politic în Polonia. Informația a fost confirmată de directorul executiv al Fondului belarus pentru solidaritate în sport Alexandr Apeikin, informează mediazona.by pe 2 august. Sportiva se află la Tokyo, unde urma să participe la Jocurile Olimpice.

„Se simte bine, rezistă. Evident că este o situație stresantă nu doar pentru un sportiv, dar pentru orice om – să fii sub o astfel de presiune. Este o fată tânără, presată de birocrați maturi și cu experiență”, a relatat Apeikin.

Directorul executiv al Fondului belarus pentru solidaritate în sport a previzat că atleta a dezvăluit că îi este frică să se întoarcă în Belarus, din cauza felului cum „presa de propagandă” a ilustrat subiectele care o vizează.

Pe 1 august, reprezentanții Comitetului Național Olimpic din Belarus au încercat să o forțeze pe Timanovskaya să părăsească Japonia împotriva voinței sale. S-a întâmplat după ce tânăra a anunțat public că, fără știrea sa, a fost obligată să participe la distața de 4×400 m, deși ea s-a antrenat pe distanțe de 100 și 200 m.

La aeroportul din Tokyo, Timanovskaya a declarat că este scoasă din țară împotriva voinței sale. Poliția niponă și reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional s-au implicat în acest caz. Comitetul Olimpic Internațional nu exclude că va adopta sancțiuni împotriva Comitetului Național Olimpic din Belarus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: