Au cerut de la șoferi până la 950€, pentru a-i scăpa de amenzi. Trei polițiști riscă până la 10 ani de închisoare
Full Article 1 minutes read

Au cerut de la șoferi până la 950€, pentru a-i scăpa de amenzi. Trei polițiști riscă până la 10 ani de închisoare

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) ar fi cerut și primit de la 600 de lei până la 950 de euro pentru a-i scuti pe șoferi de răspundere contravențională. În acest sens, procurorii anticorupție au descins astăzi, 14 noiembrie, la domiciile acestora. 

Procuraturii Anticorupție împreună cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la domiciliile, automobilele și birourile de serviciu a trei angajați din cadrul INSP.

În urma descinderilor au fost confiscați bani, telefoane mobile, registre de evidență, înscrisuri de ciornă și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.

Cei trei polițiști sunt învinuiți de corupere pasivă și riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: