„Au dat buzna în oficiile teritoriale”. Partidul „ȘOR”, supărat în urma perchezițiilor matinale de astăzi
Full Article 1 minutes read

„Au dat buzna în oficiile teritoriale”. Partidul „ȘOR”, supărat în urma perchezițiilor matinale de astăzi

Acțiunile SIS, CNA și ale Procuraturii Anticorupție sunt ilegale și au scopul de a stopa protestele Partidului „ȘOR”. Este reacția formațiunii la perchezițiile din această dimineață anunțate ă de Procuratura Generală.

Ei susțin că aceste acțiuni ar avea legătură cu faptul că protestatarii de ieri au cerut demisia procurorului general interimar Dumitru Robu.

Reprezentanții partidului susțin că oamenii legii „au dat buzna în oficiile teritoriale, dar și în casele activiștilor și le-au confiscat bunuri personale, sub pretextul că acestea ar fi probe la dosarul penal” se arată într-un comunicat al Partidului Șor.

„Considerăm aceste acțiuni ca fiind profund abuzive și ilegale, iar adevăratul motiv pentru care puterea recurge la asemenea măsuri extreme este teama cronică de proteste, care, de altfel, sunt pe deplin justificate”.

Amintim că oamenii legii au inițiat în dimineața de 25 iulie 97 de percheziții în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: