Au depășit frica de război? La graniță se înregistrează un număr record de persoane care se reîntorc în Ucraina
Full Article 1 minutes read

Au depășit frica de război? La graniță se înregistrează un număr record de persoane care se reîntorc în Ucraina

În ultimele cinci zile, fluxul de intrare în Ucraina a depășit fluxul de ieșire. Un număr record de persoane care s-au întors în Ucraina de la începutul războiului sunt în prezent înregistrate la graniță, raportează Serviciul de Grăniceri de Stat.

Potrivit presei ucrainene, sâmbătă, 14 mai, 37 de mii de oameni au plecat din Ucraina către țările UE și Moldova. Dintre aceștia, 22 de mii de oameni au plecat în Polonia, restul au plecat în Slovacia, Ungaria, România și Moldova.

În ultimele zile, s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane care se întorc în Ucraina. În ultimele 24 de ore, 46.000 de oameni au intrat în țară, dintre care peste 42.000 ucraineni. Spre comparație: pe 13, 12 și 11 aprilie s-au întors 36.000 de ucraineni, iar pe 10 aprilie – 30.000.

Potrivit ONU, 6,1 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul războiului. Majoritatea au mers în Polonia – 3,3 milioane de oameni. ONU citează, de asemenea, date conform cărora 800.000 de oameni au plecat în Rusia, unde ocupanții deportează forțat cetățeni ucraineni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: