Au fost găsite 44 de cadavre sub dărâmăturile unei case din orașul Izium
Full Article 1 minutes read

Au fost găsite 44 de cadavre sub dărâmăturile unei case din orașul Izium

Sub dărâmăturile unei case din orașul Izium, regiunea Harkov a Ucrainei (oraș ocupat în prezent de trupele ruse), au fost găsite cadavrele a 44 de civili. Informația a fost confirmată de către șeful administrației militare a regiunii Harkov Oleg Sinegubov, informează Ukrainskaya Pravda.

Oficialul ucrainean a precizat că blocul a fost nimicit de trupele ruse încă în luna martie.

În orașul Izium, temporar ocupat, sub ruinele unui bloc de cinci etaje, pe care ocupanții l-au nimicit încă în prima parte a lunii martie, au fost găsite corpurile a 44 de civili decedați. Este încă o crimă de război groaznică, comisă de către ocupanții ruși împotriva populației civile. Noi înregistrăm fiecare caz și vor plăti pentru tot”, a declarat Sinegubov.

Amintim că orașul Izium a fost ținta armatei ruse încă din primele săptămâni ale invaziei. Localitatea a fost nimicită. Potrivit viceprimarului Vladimir Mațochin, a fost distrusă autogara, gara, clădirea administrației locale, colegiul de medicină, colegiul de poliție, comisariatul militar, zeci de magazine. Parcul central a fost transformat în cimitir.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: