Au fost înregistrate 712 reacții post-vaccinare, majoritatea ușoare. ANSP a comentat decesul bărbatului din Hâncești
Full Article 2 minutes read

Au fost înregistrate 712 reacții post-vaccinare, majoritatea ușoare. ANSP a comentat decesul bărbatului din Hâncești

Timp de trei săptămâni, au fost înregistrate 712 reacții adverse în urma procesului de imunizare anti-Covid. Datele au fost prezentate de către medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Laura Țurcan, pe 23 martie.

Medicul epidemiolog a precizat că au fost înregistrate 712 reacții, după vaccinarea a  21 de mii de persoane: „Frecvența este de 3,3. Din totalul acestora, 91% sunt evenimente ușoare: slăbiciune, temperatură 37-39, dureri musculare și articulare, unele reacții alergice ușoare (erupții pe membre și pe față). Acestea trec timp de 1-2 zile de la vaccinare”.

Reprezentanta ANSP s-a referit și la cazul înregistrat săptămâna trecută în localitatea Horjești, raionul Hâncești, când un bărbat a decedat după două zile de la imunizare. Acesta a fost imunizat chiar dacă nu era lucrător medical, întrucât după vaccinarea lucrătorilor medicali, rămăseseră doze de ser AstraZeneca care nu fuseseră utilizate.

„A fost un caz specific în raionul Hâncești, la o persoană vaccinată pe  16 martie. Timp de 24 de ore nu au fost înregistrate evenimente post-imunizare, dar pe data de 17, în jurul orei 22:00, rudele au chemat ambulanța. (…) Centrul de medicină legală Hîncești a stabilit drept cauză directă a decesului insuficiența cardio-vasculară”, a precizat Laura Țurcan.

Concluzia preliminară este că decesul nu are legătură directă cu vaccinul care i-a fost administrat bărbatului.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: