Au fost majorate indemnizaţiile pentru familiile cu copii
Full Article 2 minutes read

Au fost majorate indemnizaţiile pentru familiile cu copii

Începând cu 1 ianuarie 2021 au fost majorate cuantumurile indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii. Astfel, pentru copiii, născuţi începând cu 1 ianuarie 2021 cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului s-a majorat cu 1 160 lei şi constituie 9 459 lei.

Mărimea indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoane neasigurate) s-a majorat cu 100 lei şi constituie 740 lei.

Cuantumul minim a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani (pentru persoane asigurate) se majorează cu 100 lei şi constituie 740 lei.

În cazul opţiunii până la 2 ani 2 luni a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, cuantumul lunar a indemnizaţiei pentru perioada de până la împlinirea vârstei de un an a copilului va constitui nu mai puţin de 1 480 lei şi pentru perioada din ziua următoare a împlinirii vârstei de 1 an şi până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni cuantumul lunar a indemnizaţiei va constitui nu mai puţin de 740 lei.

Cuantumul indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate şi neasigurate se majorează cu 50 lei şi va constitui 370 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: