Au încercat să evite carantina. Trei moldoveni, prinși la frontieră cu certificate Covid false
Full Article 1 minutes read

Au încercat să evite carantina. Trei moldoveni, prinși la frontieră cu certificate Covid false

Încă trei moldoveni au prezentat la punctele de trecere ale frontierei de stat, certificate Covid cu semne de falsificare. Potrivit poliției de frontieră, incidentele au  avut loc la finele săptămânii trecute.

În primul caz este vorba despre un tânăr de 28 ani din Căuşeni. La intrarea în țară acesta a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson. În cadrul verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat că în dimineața zilei vaccinării tânărul a ieșit din țară prin punctul de trecere Leușeni.

La audieri, conaționalul a declarat că certificatul este autentic și posibil s-ar fi produs o eroare ce ține de data emiterii documentului.

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Costești și Palanca.  Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecție și neconcordanța detaliilor.

Ca urmare, au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovați, bărbații riscă fiecare câte o amendă conform Codului Penal al Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: