Au încercat să fugă de armată și război. Peste 2 mii de bărbați din Ucraina, împiedicaţi de autorităţi să treacă frontiera
Full Article 2 minutes read

Au încercat să fugă de armată și război. Peste 2 mii de bărbați din Ucraina, împiedicaţi de autorităţi să treacă frontiera

Gărzile de frontieră ucrainene au anunţat că au împiedicat aproape 2 200 de bărbaţi recrutabili să părăsească teritoriul Ucrainei, în condiţiile în care, de la începutul războiului cu Rusia, bărbaţii între 18 şi 60 ani au interdicţie de ieşire din ţară.

„Femeile şi copiii părăsesc Ucraina cu sutele de mii, însă bărbaţii sunt chemaţi să apere ţara. Unii bărbaţi refugiaţi au încercat să mituiască oficiali sau să treacă graniţa cu documente contrafăcute”, a afirmat serviciul de pază a frontierei, relatează Agerpres.ro.

Situaţia a dus la câteva incidente de moarte prin îngheţ în Carpaţi, inclusiv la graniţa cu România. „Recent, au fost şi câteva cazuri de cadavre de bărbaţi găsite pe malurile apelor în apropierea frontierei”, a anunţat serviciul, fără a explica cum au murit aceştia.

Zilele trecute, oamenii legii din Ucraina anunță că a fost reținut un cetățean al Republicii Moldova care a traversat Nistrul cu o barcă mică, cu două locuri, pentru a lua din Ucraina patru bărbați.

Autorităţile ucrainene au mai anunţat că îi vor pedepsi pe cei care au fugit din ţară.

De menționat că astăzi este a 46-a zi de război în Ucraina. Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: