Au rămas și fără bani, și fără apartamente. Mai mulți moldoveni spun că au fost înșelați de o companie de construcții
Full Article 3 minutes read

Au rămas și fără bani, și fără apartamente. Mai mulți moldoveni spun că au fost înșelați de o companie de construcții

Mai mulți cetățeni, care în 2020 şi-au cumpărat apartamente într-un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Titulescu 4A, susțin că au fost înșelați de compania de construcții. Aceștia s-au pomenit acum și fără casă, și fără bani, scrie TVR Moldova.  Administratorul companiei a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Potrivit lui, compania care s-a angajat să construiască blocul este în proces de insolvabilitate.

Oamenii acuză compania „Elinartproiect” SRL ar fi încasat banii pentru apartamente şi ar fi tergiversat înregistrarea contractului la notar. Ba mai mult, contractele de vânzare-cumpărare ale unor locatari nici nu ar fi fost înregistrate la Agenția Servicii Publice.

„Am locuit în cămin, am vândut apartamentul şi am investit în compania dată. Suntem doi invalizi cu dizabilitate şi de pe zi pe zi ne amână că o să fie bine, din trei în trei luni, se fac şi ședințe şi adunări şi nu vedem niciun rezultat”, a declarat Galina Podolean, victimă, pentru TVR Moldova.

„Cu părere de rău am investit şi eu absolut 100% din ce am agonisit în casa asta, fiind promisiuni. Eu am cumpărata în vara anului 2020, iar în contract era stipulat că până în decembrie casa va fi finalizată. Eu am rămas în drum, fără nimic ca ulterior să aflu încă o chestie contractul este dublu. Am achitat suma integral de 56 de mii ca ei să arate mai departe la Cadastru 36 de mii”, a menționat Iulian Rotari, victimă.

Oamenii au făcut plângeri la autorități, dar problemele nu sunt rezolvate. Tatiana Bostan, administratorul companiei „Elinartproiect” SRL susține că firma a intrat în proces de insolvență în 2022 şi nu poate răspunde la acuzațiile ce i se aduc. La rândul lor, procurorii confirmă că au început o anchetă și mai multe persoane au fost audiate.

„În perioada examinării procesului penal, pe rolul Judecătoriei Chișinău se afla cererea depusă de compania de construcții, privind anularea contractului de vânzare – cumpărare, încheiat cu persoana care a sesizat CNA. În consecință, la 26 iunie 2023, procurorul a adoptat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale cu clasarea cazului, pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii. Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale și clasarea procesului penal nu a fost contestată”, anunță Procuratura Generală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: