Au reînceput lucrările de tăiere în pădurile din țară. Ocolurile silvice din Soroca au început aprovizionarea cu lemne
Full Article 2 minutes read

Au reînceput lucrările de tăiere în pădurile din țară. Ocolurile silvice din Soroca au început aprovizionarea cu lemne

Odată cu gerul de afară au început lucrările de tăiere în pădurile din țară. Până nu demult, din cauza temperaturilor ridicate, era imposibil accesul în pădure. Acum ocolurile silvice au început aprovizionarea cu masă lemnoasă a locuitorilor, scrie Moldova 1.

Primăriile raionului Soroca au început să primească lemne din pădurile ocolului silvic. Conform listelor întocmite încă în toamnă anului trecut, primele beneficiază de lemne persoanele social vulnerabile, cele cu nevoi speciale, familiile cu mulți copii și instituțiile de menire socială.

„Am avut niște rezerve din anii trecuți și până acuma am supraviețuit și am decis să vin să mă aprovizionez de-acum pentru sfârșitul iernii.”;

„Noi suntem de la Regina Maria și am venit să luăm lemne, primăria ne-a scris și trebuie să ridicăm 30 de metri steri. Sunt pentru bătrâni, invalizi, ca să aibă cu ce face focul.”

În pădure lemnele tăiate erau stocate, însă, din cauza drumurilor desfundate, era imposibil accesul. Până în acest moment, s-a reușit asigurarea cu lemne a tuturor satelor din raion.

„Până acum n-am putut elibera masa lemnoasă, era accesul greu la parchetele luate la evidentă, acum a dat înghețul și la moment aprovizionăm primăriile din raionul Drochia, Soroca și Florești”, spune șeful ocolul silvic Soroca, Roman Gherasimov.

La întreprinderea silvică Soroca sunt peste 15 mii de hectare de pădure. Au fost stocați peste 600 de metri steri de masă lemnoasă. După repartizarea lemnelor persoanelor nevoiașe, urmează să primească și ceilalți locuitori care au nevoie. Raioanele care nu au în regiune păduri beneficiază de masă lemnoasă din partea statului român.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: