Au revenit. Jurnaliștii de la Novaya Gazeta, care au părăsit Rusia, anunță despre lansarea unei noi publicații 
Full Article 2 minutes read

Au revenit. Jurnaliștii de la Novaya Gazeta, care au părăsit Rusia, anunță despre lansarea unei noi publicații 

Jurnaliștii de la Novaya Gazeta, care au părăsit Rusia după suspendarea publicației, au anunțat lansarea unui nou canal mass-media – „Новая газета. Европа”. Kirill Martynov, care a condus anterior departamentul de politică, a devenit redactorul șef al acesteia. Anunțul a fost făcut pe 7 aprilie de reprezentanții noii ediții. 

„Știm că avem cititori în întreaga lume care așteaptă informații veridice astăzi. Astfel, noi, jurnaliștii Novaya Gazeta, care au fost forțați să părăsească Rusia din cauza unei interdicții de a profesa, suntem bucuroși să vă anunțăm că începe să activeze „Novaya Gazeta. Europa” – publicație care împărtășește valorile și standardele noastre. Aceasta nu este o filială a „Novaya Gazeta” ci un proiect independent din punct de vedere juridic”, se arată într-o declarație a redacției.

Publicația și-a lansat deja propriul site web și conturi de social media (YouTube, Twitter, Instagram, Telegram).

Pe 28 martie curent, Novaya Gazeta, publicație independentă de investigație din Federația Rusă, a anunțat că își suspendă activitatea. Conducerea instituției a spus că decizia vine după ce Roskomnadzor a anunțat că a emis un al doilea avertisment ce vizează publicația Novaya Gazeta. Astfel, publicația a anunțat că își suspendă publicarea ziarului online și pe hârtie – până la finalul „operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: