Au spart cel puțin 10 locuințe din Chișinău. Trei bărbați, reținuți de poliție (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Au spart cel puțin 10 locuințe din Chișinău. Trei bărbați, reținuți de poliție (VIDEO)

O grupare infracțională formată din trei membri, care era specializată în săvârșirea furturilor din locuințe, a fost documentată și destructurată de oamenii legii. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 23 martie, indivizii ar fi spart cel puțin 10 locuințe, iar prejudiciul provocat este estimat la 2 mln de lei.

Suspecții au fost reținuți în apropierea satului Grătiești, mun. Chișinău.  Aceștia s-au dovedit a fi trei bărbați cu vârstele cuprinse între 25 şi 55 de ani, originari din capitală, anterior  judecați pentru fapte similare.

Activitatea bănuiților a fost monitorizată de oamenii legii timp de 2 luni, perioadă în care polițiștii au acumulat probe despre cel puțin 10 cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul mun. Chișinău.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și timp de câteva zile urmăreau situația. După ce proprietarii plecau de acasă, aceștia utilizau instrumente speciale, cu ajutorul cărora pătrundeau în interior și sustrăgeau bunurile de preț (bijuterii din aur, argint, mijloace bănești și electrocasnice).

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele cu care se deplasau suspecții cât și la domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe, cât și instrumentele pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: