Au sunat la 112 și au anunțat că pe acoperișul Circului este o bombă. Doi minori din capitală au ajuns în vizorul poliției
Full Article 2 minutes read

Au sunat la 112 și au anunțat că pe acoperișul Circului este o bombă. Doi minori din capitală au ajuns în vizorul poliției

Doi adolescenți de 13 și respectiv 16 ani, au sunat la numărul unic 112 și au anunțat despre faptul că pe acoperișul Circului amplasat pe str. Renașterii Naționale din mun. Chișinău, a fost plasat un obiect explozibil. În urma cercetărilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că alerta a fost falsă.

La fața locului imediat s-au deplasat și au intervenit toate serviciile specializate, zona fiind încercuită conform procedurii. În urma cercetărilor demarate, geniștii nu au găsit obiecte suspecte sau explozibile.

Astfel, ca urmare a acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiștii sec. Râșcani de comun cu angajații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost identificați autorii apelului. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 13 ani și respectiv 16 ani din mun. Chișinău.

La moment forțele de ordine stabilesc toate circumstanțele și motivul pentru care minorii au recurs la acest gest.

Conform articolului 281 al Codului Penal, comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Reieșind din vârsta subiectului faptei, copiii nu pot fi trași la răspundere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: