(AUDIO) „Crezi că vreau război cu Rusia?” Prankerii ruși i-au făcut o farsă președintelui Poloniei, dându-se drept Macron
Full Article 2 minutes read

(AUDIO) „Crezi că vreau război cu Rusia?” Prankerii ruși i-au făcut o farsă președintelui Poloniei, dându-se drept Macron

Prankerii ruși Vovan și Lexus i-au făcut o farsă președintelui Poloniei Andrzej Duda. Unul dintre ei l-a telefonat pe liderul de la Varșovia pentru a discuta despre racheta care a căzut în apropierea frontierei cu Ucraina și s-a dat drept președintele Franței Emmanuel Macron.

Discuția a avut drept subiect racheta care a căzut în localitatea Przewodow, situată în apropierea frontierei cu Ucraina, provocând două decese. La început, presa poloneză a scris că ar fi vorba despre o rachetă lansată de armata rusă.

„Crede-mă, sunt foarte precaut. Nu dau vina pe ruși… Crezi că eu îmi doresc război cu Rusia? Nu, nu îmi doresc”, îi spune Duda prankerului rus, crezând că discută cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Administrația de la Varșovia a confirmat că președintele Duda a purtat această discuție și a precizat că a fost inițiată o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă confuzia, notează agenția Reuters.

În 2020, aceeași prankeri ruși l-au telefonat pe Duda, iar unul dintre ei s-a dat drept secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Amintim că două persoane au murit după ce o rachetă care potrivit autorităților poloneze ar fi de fabricație rusească a căzut într-un sat situat la frontiera dintre Polonia și Ucraina. SUA susține că aceasta a fost lansată de armata rusă și este posibil să fi fost lansată de sistemul antiaerian ucrainean, cu intenția de a doborî o rachetă rusească. 

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat pe 16 noiembrie că nu vede semnale care să arate că Rusia ar fi vrut să atace Alianța.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: