Aur pentru Moldova. Un judocan paralimpic l-a depășit pe nr.1 mondial în doar 10 secunde VIDEO
Full Article 2 minutes read

Aur pentru Moldova. Un judocan paralimpic l-a depășit pe nr.1 mondial în doar 10 secunde VIDEO

Sportivul paralimpic din Republica Moldova Ion Basoc a obținut medalia de aur la un turneu internațional, găzduit de capitala Georgiei. Este vorba despre Grand Prix-ul IBSA de para judo. Basoc l-a depășit pe nr. 1 mondial, multiplul campion mondial Wilians de Araujo, în doar 10 secunde. Precizările au fost făcute de Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova pe 20 mai. 

Comitetul a menționat că sportivul Ion Basoc a obținut medalia de aur la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi.

În perioada 18-19 mai, capitala Georgiei a găzduit ultimul Grand Prix IBSA înainte de Jocurile Paralimpice. Din echipa națională a Moldovei au făcut parte 3 sportivi: Ina Cernei, care a concurat la categoria de greutate sub 57 kg, Oleg Nemțan – categoria 73 de kg și Ion Basoc – categoria peste 90 kg.

„Ion Basoc a dat dovadă de o tehnică remarcabilă, obținând pentru țara noastră o medalie de aur într-un final palpitant, în care l-a depășit pe nr. 1 mondial, multiplu campion mondial Wilians de Araujo în doar 10 secunde! Din păcate, turneul nu a fost la fel de reușit pentru coechipierii săi”, au menționat reprezentanții Comitetului Paralimpic.

În luna aprilie, Comitetul declara că Ion Basoc și-a asigurat deja calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 pe baza ratingului de performanță.

Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova, fondat în 2002, este o structură care susține participarea persoanelor cu nevoi speciale în sport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: