Aur și bronz! Sportivii moldoveni aduc acasă noi medalii 
Full Article 50 second read

Aur și bronz! Sportivii moldoveni aduc acasă noi medalii 

Republica Moldova a cucerit patru medalii la Campionatul Mondial de grappling, care s-a disputat în orașul Pontevedra din Spania. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv al țării noastre. 

Două dintre medalii au fost obținute de luptătorul Alexandr Romanov. El a cucerit aurul la proba Gi și bronzul la No Gi. Medalia de aur a adjudecat-o după ce l-a învins în finala categoriei de greutate 130 kg pe grecul Ioannis Kargiotakis cu 9-0.

Cu medalii de bronz s-au ales de asemenea Dumitru Ceban (77 kg) și Eldar Rafigaev (92 kg).

Grappling-ul, numit anterior lupta de supunere, este un stil de lupte în care scopul este de a aduce adversarul la pământ și de a-l obliga să se predea cu o tehnică de supunere care include strangulări, pârghii articulare sau presiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: