Aur și bronz! Sportivii moldoveni aduc acasă noi medalii 
Full Article 50 second read

Aur și bronz! Sportivii moldoveni aduc acasă noi medalii 

Republica Moldova a cucerit patru medalii la Campionatul Mondial de grappling, care s-a disputat în orașul Pontevedra din Spania. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv al țării noastre. 

Două dintre medalii au fost obținute de luptătorul Alexandr Romanov. El a cucerit aurul la proba Gi și bronzul la No Gi. Medalia de aur a adjudecat-o după ce l-a învins în finala categoriei de greutate 130 kg pe grecul Ioannis Kargiotakis cu 9-0.

Cu medalii de bronz s-au ales de asemenea Dumitru Ceban (77 kg) și Eldar Rafigaev (92 kg).

Grappling-ul, numit anterior lupta de supunere, este un stil de lupte în care scopul este de a aduce adversarul la pământ și de a-l obliga să se predea cu o tehnică de supunere care include strangulări, pârghii articulare sau presiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: