AUR va participa la alegerile parlamentare din Moldova. Anunțul a fost făcut de la București (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

AUR va participa la alegerile parlamentare din Moldova. Anunțul a fost făcut de la București (VIDEO)

 Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii George Simion, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la București.

La eveniment au participat și prim-vicepreședntele AUR Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, deputat în Parlamentul României, dar și membrul formațiunii, Vlad Bilețchi.

„Partidul AUR din Republica Moldova este o forță politică distinctă, construită recent, orientată către viitor și care nu face parte din niciun aranjament politic. Pledează pentru afirmarea caracterului identitar românesc al Republicii Moldova și construirea unui destin politic împreună cu patria istorică și etnică România”, se arată într-o declarație citită de către deputatul Boris Volosatîi.

Amintim că formațiunea politică Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost creată în septembrie 2019 și e condusă de George Simion și Claudiu Târziu. Partidul se auto-caracterizează ca fiind: conservator, patriot, naționalist și unionist. AUR a negat că membrii partidului ar fi extremiști, partidul intitulându-se „radical, patriot și antiglobalist”. Partidul se opune statului laic și condamnă ateismul ,membrii lui auto-declarându-se „apărătorii Bisericii”. Partidul pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: