Australia le cere cetățenilor să se pregătească de război și să accepte „realitatea timpurilor noastre”
Full Article 2 minutes read

Australia le cere cetățenilor să se pregătească de război și să accepte „realitatea timpurilor noastre”

Ministrul Apărării din Australia le cere oamenilor să se pregătescă de război și să accepte „realitatea timpurilor noastre”. „Oameni ca Hitler nu sunt o născocire și îl avem azi pe Putin”, a declarat Peter Dutton pentru presa australiană.

Comentariile lui Dutton vin după avertizările premierului Scott Morrison asupra noului „arc al autocrației” care s-a creat între Moscova și Beijing.

Liderul de la Canberra a spus că Australia a tras o linie roșie și nu va ezita să se alăture aliaților NATO pentru a ține China departe de hotarele sale, în urma unui controversat pact de securitate încheiat între Beijing și Insulele Solomon.

„Trebuie să fim realiști că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că au rămas doar istorie. Îl avem azi pe Putin, pe cineva care este dispus să ucidă femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”, a declarat ministrul australian al Apărării pentru Nine, citat de ProTV.ro

„Suntem într-o perioadă foarte asemănătoare cu anii 1930. Singura modalitate de a păstra pacea este să te pregătești de război și să fii puternic ca țară”, a mai afirmat Peter Dutton.

Când gazda emisiunii Karl Stefanovic i-a pus la îndoială limbajul „provocator”, Dutton a respins observația: „Acum suntem într-o perioadă foarte asemănătoare cu anii 1930 și cred că au fost mulți oameni în anii 1930 care și-ar fi dorit să fi vorbit mult mai devreme în acel deceniu”.

„Ne aflăm într-un moment al istoriei noastre în care circumstanțele strategice sunt la fel de complexe ca multe puncte de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a completat și deputatul laburist Richard Marles.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: