Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o circulară pentru toți agenții aeronautici, în scopul prevenirii noului tip de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o circulară pentru toți agenții aeronautici, în scopul prevenirii noului tip de coronavirus

Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o circulară pentru toți agenții aeronautici în scopul prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și asigurării siguranței zborurilor pentru pasageri, personalului aeronautic și personalul care activează pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un comunicat în acest sens a fost publicat astăzi, 29 ianuarie.

Astfel, companiile aeriene urmează să organizeze instruirea personalului cu privire la simptomele infecției coronavirus de tip nou pentru depistarea precoce a posibililor bolnavi și măsurile de profilaxie a personalului aeronautic. De asemenea, vor asigura cu echipament de protecţie individuală (măşti de unică folosinţă) pasagerii şi personalul aeronautic navigant. Mai mult, aceștia vor evalua și suplini trusele profilactice universale.

Aceleași acțiuni se referă și la serviciul medical al Aeroportului Internațional Chișinău și la Deparatamentul management al urgențelor de sănătate din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică din Aeroportul Internațional Chișinău.

Întreprinderile de deservire la sol vor asigura intensificarea măsurilor de triere a tuturor suprafeţelor (aeronavă, transportul terestru pentru transportarea pasagerilor, echipajului navigant către/dinspre aeronavă, complexul aerogării) înainte şi după aterizare.

Circulara este elaborată în baza recomandărilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova și Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni ca răspuns în caz de urgențe în domeniul sănătății publice, cauzate de agenți biologici, chimici și radiologici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: