Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian al Irakului și Iranului
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian al Irakului și Iranului

Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian irakian și iranian, se anunță într-un comunicat al instituției publicat astăzi, 9 ianuarie. Avertizare vine după ce Iranul a lansat mai multe rachete asupra unor baze americane din Irak.

De asemenea, instituția recomandă operatorilor aerieni naționali să evalueze zonele afectate și să pună în aplicare măsurile necesare pentru a evita pericolul asupra aviației civile.

Mai mult, în scopul anticipării unor situații de criză, Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să emită o dispoziție prin care solicită operatorilor aerieni naționali să sporească nivelul de control, starea tehnică și navigabilitatea aeronavelor pe care sunt instalate motoare similare cu cel a aeronavei care s-a prăbușit în Iran.

Menționăm că compania aviatică „Air France” şi-a suspendat toate cursele care survolează spaţiile aeriene ale Iranului și Irakului, la câteva ore după atacurile iraniene. De asemenea, „Lufthansa” a anunţat la rândul său că îşi anulează cursa aviatică zilnică spre Teheran, iar Agenţia Federală a Aviaţiei Americane a interzis avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi ţările din Golf. Aceeași măsură a fost aplicată și de către Agenţia federală rusă pentru transport aviatic „Rosaviaţia”.