Autoritățile au simplificat procedura de import a ajutoarelor umanitare
Full Article 50 second read

Autoritățile au simplificat procedura de import a ajutoarelor umanitare

Serviciul Vamal anunță că a fost simplificată procedura de import a ajutoarelor umanitare. Reprezentanții de la vamă nu vor mai solicita avizele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Pe perioada stării de urgență, Serviciul Vamal permite vămuirea la posturile vamale de frontieră a loturilor de ajutoare umanitare constituite din produse alimentare, medicamente și bunuri de primă necesitate, destinate pentru gestionarea fluxului migrațional.

Vămuirea loturilor de ajutoare umanitare menționate supra se efectuează în mod prioritar în baza avizului de calificare drept ajutor umanitar destinat pentru gestionarea fluxului migrațional, eliberat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că astăzi va ajunge primul ajutor umanitar care vine de peste hotarele țării pentru refugiații din Ucraina stabiliți la noi.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: