Autoritățile din Azerbaidjan, interesate de mașinile agricole produse în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Autoritățile din Azerbaidjan, interesate de mașinile agricole produse în Republica Moldova

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a avut o discuție cu viceministrul Agriculturii din Republica Azerbaidjan Sarvan Jafarov. Întrevederea dintre cei doi a avut loc în cadrul vizitei oficiale a ministrului moldovean în Statul Israel. Oficialul azer a atras atenția asupra faptului că Azerbaidjan este cointeresat de procurarea mașinilor agricole produse în Republica Moldova. 

Oficialii au discutat despre situația actuală din regiune, referindu-se primordial la piața produselor de protecție a plantelor și a îngrășămintelor minerale.

La fel, potrivit unei declarații a Ministerului Agriculturii din Moldova, s-a analizat și necesitățile piețelor regionale și mondiale. În același timp s-a vorbit despre soluțiile cu privire la provocările cu care se confruntă agricultorii în contextul volatilității prețurilor la energie, la materiile prime și fertilizanți.

Ministrul Bolea a exprimat interesul părții moldovenești de a intensifica exportul cerealelor, fructelor și legumelor proaspete pe piața din Azerbaidjan, dar și interesul țării noastre de a achiziționa fertilizanți din Azerbaidjan.

Oficialul azer a atras atenția asupra faptului că Azerbaidjan este cointeresat de procurarea mașinilor agricole produse în Republica Moldova și a invitat oamenii de afaceri moldoveni să-și prezinte ofertele pe piața azeră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: