Autoritățile din Găgăuzia resping campania „Copiii LGBT în școala ta”: Este inadmisibil
Full Article 3 minutes read

Autoritățile din Găgăuzia resping campania „Copiii LGBT în școala ta”: Este inadmisibil

Autoritățile din UTA Găgăuzia resping categoric campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Aceștia susțin că nu vor permite desfășura campaniei în instituțiile de învățământ de pe teritoriul autonomiei, scrie gagauzinfo.md.

Autoritățile din UTA Găgăuzia spun că în școlile din regiune se promovează doar valorile tradiționale ale familiei. 

„Vom continua să promovăm valorile tradiționale ale familiei prin iubirea și loialitatea față de cei dragi, iar valorile culturale prin respectul pentru tradițiile populare și naționale. Totodată, valorile patriotice vor orienta generația tânără să iubească Patria”, au declarat aceștia. 

Mai mult, autoritățile locale consideră că viitorul țării depinde de modul în care sunt educați copiii.

„Suntem convinși că familia și educația spiritual-morală, stau la baza prezentului și viitorului Republicii Moldova și al UTA Găgăuzia. O familie sănătoasă din punct de vedere moral și puternică din punct de vedere spiritual stă la baza unei familii depline. Ce fel de țară vom fi, depinde în mare măsură de modul în care ne educam copiii. Suntem responsabili pentru viitorul lor”, au adăugat ei. 

***

Amintim că în Republica Moldova, pe 7 noiembrie, a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din țara noastră

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora. Campania se va desfășura în luna noiembrie.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa. „Propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice”, au comunicat socialiștii. În loc să soluționeze problemele social-economice, socialiștii cu declarat că „autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT”. Totodată, partidul a solicitat Ministerului Educației „să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă”.

La rândul ei, Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a declarat că „campania nu are nicio treabă cu guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar”. „Dar dodonii imediat au reacționat că încă nu au dat căldură în școli, dar deja a venit propaganda. De fapt da, așa arată propaganda, doar că propagandă ruso-dodonisto-xenofoba”, a menționat Frolov.

Ministerul Educației susține că nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

Totodată, un grup de părinți din Republica Moldova a inițiat o petiție online, prin care cer autorităților să anuleze campania „Copiii LGBT în Școala Ta”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: