Autoritățile din Israel impun restricții pentru a limita răspândirea infecției COVID-19
Full Article 2 minutes read

Autoritățile din Israel impun restricții pentru a limita răspândirea infecției COVID-19

Autoritățile din Israel impun restricții pentru a limita răspândirea infecției COVID-19. Acestea vor intra în vigoare începând de astăzi, 17 iulie, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Astfel, vor fi închise sălile de sport și studiourile utilizate pentru activități sportive sau de dans, cu excepția activităților sportivilor de performanță. Restaurantele vor oferi doar servicii de colectare și livrare. Numărul persoanelor cazate în hoteluri va fi limitat la 35% din capacitatea totală.

De asemenea, sunt interzise șederile pe plaje (cu excepția perioadei 17-18 iulie 2020). Magazinele, mall-urile, piețele de vânzare cu amănuntul, frizeriile, saloane de frumusețe, bibliotecile, grădinile zoologice, muzeele și spațiile expoziționale, piscinele (în afara celor din hotele pentru un număr redus de persoane), atracțiile turistice vor fi închise.

Această restricție nu se va aplica magazinelor care prestează servicii esențiale: alimentare, farmacii și magazine cu produse de igienă, magazine de optică și magazinele care oferă servicii de telefonie.

Totodată, s-a decis ca Ministerul Sănătății să instituie un ordin prin care va fi redus numărul persoanelor în cadrul reuniunilor publice la 10 în spații închise și 20 în spații deschise (cu excepția locurilor de muncă și a familiilor).

În decizia guvernului israelian se mai arată că încălcarea oricăreia dintre restricțiile menționate va constitui o infracțiune.

Precizăm că până în prezent, în Israel au fost 46 546 de cazuri de coronavirus. 20 523 de persoane s-au vindecat, iar 387 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: