„Autoritățile nu ne aud, atunci mergem la Chișinău”. Un activist din Găgăuzia anunță proteste înaintea Zilei Independenței
Full Article 2 minutes read

„Autoritățile nu ne aud, atunci mergem la Chișinău”. Un activist din Găgăuzia anunță proteste înaintea Zilei Independenței

Iurii Novac, unul din organizatorii protestelor din Găgăuzia susține că autoritățile de la Chișinău „nu le aud” solicitările și intenționează să protesteze în capitală până la Ziua Independenței Republicii Moldova.

„Noi, locuitorii din Găgăuzia, plănuim să venim la Chișinău și să facem o acțiune chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Ne vom bucura să vedem atât chișinăuieni, cât și reprezentanți ai altor localități din toată țara. Noi, cetățenii de rând, ne vom căuta drepturile legale! Vor fi respectate toate procedurile impuse de lege”, a scris acesta pe Facebook.

El a mai spus că de o jumătate de an, populația Moldovei a devenit mai săracă în urma creșterii prețurilor la energie, bunuri și servicii.

„Apelurile noastre s-au auzit aproape peste tot: în Europa, în ambasadele diferitelor țări, la Kremlin, dar nu am fost audiați unde era nevoie – la Chișinău: parlament, președinție, guvern. Se pare că nu se întâmplă nimic. Se pare că toată lumea este mulțumită de toate”, a mai spus Novac.

Amintim că în ultima perioadă, în Găgăuzia au loc un șir de manifestații. Aceștia se plâng de tarife majorate la gaz și alte produse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: