Moldova începe să primească suport internațional. A fost instituit Centrul Unic de Gestionare a crizei
Full Article 1 minutes read

Moldova începe să primească suport internațional. A fost instituit Centrul Unic de Gestionare a crizei

Comisia Situații Excepționale (CSE) instituirea Centrul Unic de Gestionare a crize a Republicii Moldova a decis crearea Centrului unic de gestionare a crizei. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița, pe 27 februarie. Potrivit prim-ministrei, în următoarele zile, în țara noastră vor ajunge ajutoare umanitare din străinătate, iar rolul acestui centru va fi de a asigura servicii precum alimentația, consiliere psihologică, haine, produse de primă necesitate, servicii consulare, etc.

„Eforturile noastre sunt concentrate în aceste zile pe constituirea unui mecanism de coordonare a eforturilor pentru perioada a doua a crizei, etapă în care refugiații vor avea nevoie de suport, aici în Moldova, pe termen mediu, cum ar fi servicii sociale, medicale, învățământ sau suport psihologic. La această etapă, Moldova începe să primească suport internațional, iar primele transporturi masive de ajutor umanitare vor începe chiar în zilele următoare”, a declarat Gavrilița.

Toate ajutoarele vor fi colectate prin intermediul a patru centre de colectare, adresele cărora vor fi publicate pe 28 februarie, din momentul în care acestea vor deveni funcționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: