Autoritățile vor aloca 29 milioane de lei pentru reabilitarea Rezervației „Orheiul Vechi”
Full Article 50 second read

Autoritățile vor aloca 29 milioane de lei pentru reabilitarea Rezervației „Orheiul Vechi”

Centrul Agenției pentru Dezvoltare Regională și conducerea „Orheiul Vechi” au semnat un contract privind reabilitarea și modernizarea rezervației. Conform cererii de finanțare, proiectul va fi implementat în următorii 2 ani și prevede execuția lucrărilor de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice de la Butuceni.

Astfel, aici vor fi executate lucrări de consolidare a Băii medievale, lucrări de reconstrucție a unei porțiuni a sistemului de fortificare medieval cu săli de expoziție, lucrări de edificare a blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite.

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de finanțare, constituie 29 milioane de lei.

Autorii proiectului notează că implementarea planului de lucru planificat va face rezervația mai atractivă pentru turiști, precum și va atrage acolo diverse companii și investitori.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: