Autorul alertelor cu bombă de astăzi, reținut de oamenii legii
Full Article 1 minutes read

Autorul alertelor cu bombă de astăzi, reținut de oamenii legii

Autorul alertei cu explozive de astăzi, de la Judecătoria Chișinău cu sediile Centru și Buiucani, a fost reținut. Potrivit Poliției Republicii Moldova, ar fi vorba de un bărbat în vârstă de 41 de ani.

Potrivit unui comunicat emis de Poliție, bărbatul care ar fi efectuat astăzi două apeluri la serviciul unic 112, comunicând că Judecătoria Chișinău cu sediile Centru și Buiucani sunt minate, a fost identificat și reținut.

Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, locuitor al capitalei. Oamenii legii stabilesc toate circumstanțele.

Amintim că astăzi, în jurul orei 14:00, Poliția a fost sesizată precum că Judecătoriile cu sediul Centru și Buiucani, dar și Curtea de Apel Chișinău sunt minate. Alertele cu explozive s-au dovedit a fi false.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: