„Avem bani, dar nu putem procura”. Ion Ceban, față în față cu o dilemă birocratică
Full Article 2 minutes read

„Avem bani, dar nu putem procura”. Ion Ceban, față în față cu o dilemă birocratică

Reparația străzilor din capitală este tergiversată din cauza lipsei dreptului de a procura asfalt cald după standardele noi. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău din 15 martie.

Ceban a solicitat ca astăzi să fie transmisă către parlament și guvern o scrisoare în care să fie incluse toate proiectele de reparație din capitală, ce sunt tergiversate din cauza că până în prezent încă nu au fost aprobate noile standarde de procurare a asfaltului cald.

„Avem o problemă birocratică la nivel central, iar problema este valabilă pentru întreaga republică. Problema gropilor care s-au format pe străzile capitalei în urma înghețurilor este una arhicunoscută și prioritară pentru municipalitate. Cunoaștem toate adresele începând de la Aeroport, în centru, dar și în toate sectoarele”, a declarat Ceban.

Edilul spune că sunt bani, dar nu au dreptul să procure asfaltul cald, deoarece nu sunt încă aprobate standardele noi, iar laboratoarele nu pot face certificarea.

„Această situație ne împiedică să plombăm sau reparăm străzile care arată ca după război după perioada rece a anului. Suntem asigurați la fiecare două săptămâni că procesul va fi inițiat, dar am ajuns în luna martie și nu avem încă o claritate în acest sens”, a spus acesta.

Primarul conchide că unica soluție actualmente ar fi să se prelungească perioada de procurare a asfaltului după standardele vechi, măcar pentru a iniția lucrări de plombare a gropilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: