„Avem multe de făcut”. Maia Sandu a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ocazia zilei lor profesionale
Full Article 2 minutes read

„Avem multe de făcut”. Maia Sandu a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ocazia zilei lor profesionale

Președinta țării Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului. Șefa statului a vorbit și despre modernizarea sistemului de sănătate și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru aceștia.

Îi felicit pe toți cu prilejul zilei profesionale, le doresc sănătate și putere de a-și face cu demnitate munca. Aveți o profesie nobilă și responsabilă, de care depinde viața omului și sănătatea societății, iar astfel – și starea de bine a întregii țări. Ne-am convins de asta în cei doi ani de pandemie, când criza sanitară s-a răsfrânt asupra tuturor domeniilor de activitate. Și numai profesionalismul și sacrificiul dumneavoastră ne-au ajutat să revenim la normalitate – din păcate, cu prețul vieții a câteva sute de lucrători medicali. Este un sacrificiu pentru care vom fi mereu recunoscători”, a menționat președinta țării.

Maia Sandu a mai menționat că munca lucrătorilor medicali nu este deloc ușoară, iar sistemul de sănătate din Republica Moldova trebuie modernizat.

Mergem la medic atunci când ne doare. Mergem după sfat și speranță. Ne pare firesc să-i găsim muncind peste program ori făcând de gardă nopțile. Așa se câștigă, în medicină, respectul și încrederea oamenilor. Și este singura cale, deloc ușoară, a împlinirii morale și profesionale. Vă doresc ca altruismul, integritatea și devotamentul pentru profesie să vă ghideze în continuare în munca dumneavoastră. Vă mulțumesc că stați la straja sănătății noastre și că faceți acest lucru acasă, în Moldova. Știu că avem multe de făcut pentru a moderniza sistemul nostru de sănătate, oferindu-vă condiții mai bune de activitate și condiții mai bune de tratament pentru cetățeni. Sunt convinsă că vom reuși acest lucru împreună și cu ajutorul dumneavoastră, cei care sunteți temelia medicinii moldovenești”, a conchis aceasta.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este sărbătorită în mod trandițional în cea de-a treia duminică a lunii iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: