„Avem nevoie de toată susținerea”. Popescu a plecat la Bruxelles pentru a promova proiectul de țară al R. Moldova
Full Article 2 minutes read

„Avem nevoie de toată susținerea”. Popescu a plecat la Bruxelles pentru a promova proiectul de țară al R. Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru la Bruxelles pentru a promova proiectul de țară al Republicii Moldova – obținerea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană.

„În calea noastră de reforme și transformări democratice, avem nevoie de toată susținerea efectivă, fermă și solidară a instituțiilor și statelor membre ale UE pentru perspectiva noastră de aderare.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Parcursul ireversibil al țării noastre în direcția apropierii de Uniunea Europeană înseamnă alinierea în beneficiul cetățenilor și în diverse domenii sectoriale, precum: energia, transportul, mediul înconjurător, agricultura dar și aprofundarea cooperării în materie de apărare și securitate întru fortificarea rezilienței noastre.

În cadrul întrevederilor cu înalții oficiali europeni de la Bruxelles vicepremierul Nicu Popescu va reitera că Moldova este o țară cu o istorie și identitate europeană, vorbim una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, limba română, cetățenii noștri dovedindu-și atașamentul față de valorile europene.

***

În mai, Parlamentul European a votat o Rezoluție prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. Comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, și-a exprimat speranța că raportul Comisiei Europene cu privire la o eventuală decizie în acest sens va fi gata înaintea summitului liderilor blocului comunitar din 23 şi 24 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: