„Avem o creştere a cazurilor de Covid”. OMS îndeamnă statele să reintroducă măștile și să reia vaccinarea
Full Article 2 minutes read

„Avem o creştere a cazurilor de Covid”. OMS îndeamnă statele să reintroducă măștile și să reia vaccinarea

Țările europene trebuie să intensifice vaccinarea şi să reinstituie măsuri precum purtarea măştii în transportul public şi în spaţiile închise, pentru a evita măsuri mai stricte odată cu apropierea sezoanelor de toamnă şi iarnă, a avertizat pe 19 iulie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, relatează HotNews.ro, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a îndemnat statele de pe continent să acţioneze acum pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare, în condiţiile în care subvarianta Omicron se răspândeşte intens.

„Avem o creştere a numărului cazurilor”, a menționat responsabilul OMS, care a insistat că este nevoie de purtarea măştii, de aerisirea spaţiilor închise şi de administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster, înainte ca serurile specifice noilor variante să fie disponibile în toamnă.

Aceste măsuri de stabilizare trebuie implementate pentru a evita alte măsuri mai stricte, a subliniat Hans Kluge.

„Acum este suficient de clar că ne aflăm într-o situaţie similară celei de vara trecută, cu singura diferenţă că varianta Omicron este cea dominantă”, a menţionat responsabilul OMS.

„Vedem şi o creştere a spitalizărilor, care nu vor face decât să crească şi mai mult în lunile de toamnă şi iarnă, după ce şcolile se vor redeschide, oamenii vor reveni din vacanţe şi odată cu venirea iernii interacţiunea socială se va muta în spaţii închise”, anticipează Hans Kluge, insistând din nou asupra reintroducerii măştii în transportul public şi în spaţiile închise şi administrării celei de-a doua doze de vaccin booster.

Aproape trei milioane de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în Europa săptămâna trecută, circa jumătate din cele înregistrate la nivel mondial.

Amintim că pe 19 iulie curent, autoritățile Republicii Moldova din sănătate au comunicat despre 3 360 cazuri noi de COVID în țara noastră. Infecțiile au fost confirmate în perioada 11-17 iulie, fiind cu 1 510 cazuri mai multe în comparație cu perioada 4-10 iulie.

De menționat că la moment, municipiul Chișinău se află sub cod portocaliu de COVID-19, iar raionul Ialoveni și Anenii Noi – sub cod galben.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: