„Avem o șansă unică și nu vrem s-o pierdem”. Ambasadorul SUA, despre suportul pentru Republica Moldova și investițiile în presa independentă
Full Article 2 minutes read

„Avem o șansă unică și nu vrem s-o pierdem”. Ambasadorul SUA, despre suportul pentru Republica Moldova și investițiile în presa independentă

Dacă noul guvern va arăta determinare pentru a rezolva problemele grave din țară, partenerii de dezvoltare vor majora suportul pentru Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă. Totodată, oficialul a spus că SUA a investit în dezvoltarea presei independente. Astfel, „societatea Republicii Moldova a devenit mult mai educată și informată”.

„Asistența internațională va veni și acum va veni mai multă asistență. Pentru ce? Pentru a susține prioritățile și cerințele noului guvern. Dacă guvernul va arăta determinare pentru a rezolva problemele grave de aici, partenerii de dezvoltare, inclusiv Fondul Monetar, inclusiv Banca Mondială și, desigur, Statele Unite și Uniunea Europeană – toți vom majora suportul nostru, pentru că avem o șansă unică acum și nu vrem să pierdem această oportunitate. Eu văd și vreau ca această țară să înțeleagă că societatea internațională este alături de ea, întotdeauna am fost și vom rămâne parteneri de încredere și împreună vom obține mult mai mult succes”, a spus Dereck J. Hogan.

De asemenea, ambasadorul SUA a fost întrebat ce crede despre felul cum este asigurată securitatea informațională a Republicii Moldova.

„Securitatea cibernetică și cea informațională reprezintă o vulnerabilitate foarte mare pentru Republica Moldova și pentru societatea Republicii Moldova. Și, mai ales, propaganda specială din Federația Rusă vedem cum a jucat un rol destabilizator aici, în Republica Moldova. În același timp, noi am văzut și suntem foarte bucuroși de asta că presa independentă a contraatacat această amenințare a informației neimparțiale cu informația adevărată. Noi am învestit foarte mult în dezvoltarea presei independente și am văzut cum societatea Republicii Moldova a devenit mult mai educată și informată referitor la dezinformarea autohtonă și din străinătate. Eu cred că această tendință va crește în continuare”, a mai spus Dereck J. Hogan.

Menționăm că Dereck J. Hogan își încheie mandatul de ambasador al SUA în Republica Moldova. Locul acestuia va fi ocupat de diplomatul Kent Doyle Logsdon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: