Averea unui fost viceministru al MAI va fi verificată. Ce funcționari au mai ajuns în vizorul ANI
Full Article 2 minutes read

Averea unui fost viceministru al MAI va fi verificată. Ce funcționari au mai ajuns în vizorul ANI

Mai mulți actuali, dar și foști funcționari au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Astfel, în perioada 26-30 aprilie, ANI a demarat două proceduri de control al averii în care sunt vizați un fost viceministru al Ministerului Afacerilor Interne și un vicedirector de spital din capitală.

Alte nouă controale au fost pornite pentru a stabili posibile conflicte de interese admise de către un ex-director interimar al Societății pe Acțiuni „FEE Nord”, directorul unei întreprinderi subordonate Agenției „Moldsilva”, un primar din raionul Râșcani, doi foști primari din raioanele Telenești și Cimișlia, doi consilieri locali din raionul Cimișlia și doi directori de gimnazii din raioanele Cahul și Strășeni.

Totodată, inspectorii de integritate investighează și un caz de incompatibilitate de funcție pe numele unui contabil șef dintr-o primărie din nordul republicii.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost constatate opt conflicte de interese pe numele unui președinte de raion, consilier în Consiliul raional Dubăsari, consilier în Consiliul orășenesc Vulcănești, consilier în Consiliul Năpadova, director al unui gimnaziu din raionul Ialoveni, director interimar al unei Grădinițe din raionul Cantemir, raionul Florești, doi directori de grădinițe din raionul Soroca.

Două incompatibilități au fost admise de un funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal și un consilier în Consiliul Trifăuți, raionul Soroca.

O cauză contravențională a fost pornită pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un consilier în Consiliul Lăpușna, raionul Hâncești. Trei contravenții au fost stabilite în privința unui inginer cadastral dintr-o primărie din suburbia Chișinăului, consilier în Consiliul Cricova, mun. Chișinău și a unui primar din raionul Cantemir. Aceștia sunt pasibili de sancțiuni pentru încălcarea regulilor de depunere a declarației de avere și interese personale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: