Avocații lui Ruslan Popov au contestat decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Avocații lui Ruslan Popov au contestat decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu

Avocații lui Ruslan Popov au contestat la Curtea de Apel (CA) Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care adjunctul suspendat al procurorului general suspendat a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru NM de către Igor Hlopețchi, unul dintre avocații lui Popov. 

„Credem că decizia primei instanțe este ilegală și, prin urmare, am depus o contestație de recurs la Curtea de Apel. Nu se știe încă când va fi examinată ”, a spus Igor Hlopețchi.

Apărătorul a calificat acuzațiile ce i se aduc clientului său drept „invenții ale unui grup infracțional organizat, care se ascunde în spatele epoleților procurorului”. Avocatul mai spune că procurorii încearcă să se răzbune pe clientul său, împotriva căruia au fost instituite dosare disciplinare și sunt încă în desfășurare.

„La începutul anului 2020, a fost efectuată o anchetă, iar domnul Ruslan Popov era comisarul pentru acest caz. […] Ancheta a fost realizată în legătură cu fabricarea dosarelor penale împotriva primarilor de opoziție, jurnaliștilor, societății civile în perioada 2016-2020 ”, a completat Igor Hlopețchi.

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

Pe 11 octombrie, magistrații au dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: