Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din viață
Full Article 2 minutes read

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din viață

A decedat avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut de membrii echipei Oficiului Avocatului Poporului.

Colega sa, Ombudsmanul pentru Drepturile Copilului Maia Bănărescu, a anunțat pe pagina sa de facebook că acesta ar fi pierdut lupta cu virusul nemilos.

Doina Gherman, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a oferit condoleanțe familiei lui Cotorobai și a mai spus că „COVID-19 i-a luat viaţa și a lasat o pierdere enormă pentru întreaga țară, pentru întreaga societate”.

Și Oficiul Avocatul Poporului a emis un necrolog în memoria lui Mihai Cotorobai. „În perioada de activitate în calitate de Avocat al Poporului, Mihai Cotorobai a contribuit substanțial la dezvoltarea Oficiului Avocatului Poporului și la promovarea intransigentă a valorilor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Va rămâne în memoria noastră ca un Avocat al Poporului care a contribuit la ridicarea prestigiului și credibilității Instituției Naționale pentru Drepturile Omului din Republica Moldova”.

În  1990 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de preşedinte al Comisiei pentru autoadministrare şi economie locală. La 8 august 1996 a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: