Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu incendiul de la Spitalul de Psihiatrie
Full Article 2 minutes read

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu incendiul de la Spitalul de Psihiatrie

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a sesizat din oficiu în legătură cu incendiul care a izbucnit la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, în dimineața de 27 octombrie. Ombudsmanul urmează să efectueze verificări în acest sens. 

Avocatul Poporului informează că comisia specială din cadrul oficiului va monitoriza cazul și circumstanțele celor întâmplate și va veni cu un raport special în curând.

„Ombudsmanul a constituit o comisie specială de monitorizare formată din angajații Oficiului Avocatului Poporului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii și reprezentanții ONG-urilor de profil”, se arată într-un comunicat emis de Avocatul Poporului.

Totodată, Avocatul Poporului amintește că în luna iunie a recepționat o cerere colectivă a unui grup de pacienți din cadrul IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, în rezultatul căreia echipa oficiului a efectuat o vizită inopinată la instituția medicală vizată. Ulterior au fost elaborate și expediate recomandări conducerii Ministerului Sănătății și IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, pentru a întreprinde acțiuni de remediere, însă multe dintre recomandări, până în prezent încă nu au fost implementate.

Amintim că, potrivit poliției, incendiul a izbucnit după ce 62 de pacienți s-au baricadat în instituția medicală și au dat foc unor saltele.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: