„Azi judecătoria sectorului Râșcani a scris istorie”. Anatolie Zagorodnîi rămâne director general al ANSC
Full Article 3 minutes read

„Azi judecătoria sectorului Râșcani a scris istorie”. Anatolie Zagorodnîi rămâne director general al ANSC

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a anulat joi, 20 februarie, hotărârea parlamentului privind revocarea lui Anatolie Zagorodnîi e din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționare a Contestațiilor. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, într-un briefing de presă. Potrivit acestuia, este pentru prima oară când un judecător ia o astfel de decizie.

„Azi judecătoria sectorului Râșcani a scris istorie. La 08:55 trebuia să înceapă ședința. Ședința a durat un minut. La 08:56 intram pe ușă. Dar nu am reușit. Acum convingeți-mă în continuare că Dodon nu e următorul Plahotniuc în devenire. Aceleași metode, aceleași intenții, aceleași presiuni pe justiție. Acum, de exemplu, dacă parlamentul va petrece licitații defectuoase pentru acele vestite 110 tablete. Sau orice altă licitație din țara asta. De exemplu milioanele de lei pe drumuri date partenerilor lui Dodon. O să trebuiască să se plângă la Zagorodnîi. Zagorodnîi a fost numit de Parlament urmare a unui concurs defectuos, netransparnet. Și nici nu îndeplinește condițiile din lege”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul a anunțat că vineri, 21 februarie, va înregistra un nou proiect de revocare a lui Zagorodnîi, pentru că acesta, în continuare, nu ar îndeplini cerințele necesare pentru a exercita funcția respectivă.

„Zagorodnîi în continuare a fost numit urmare a unui concurs viciat și în continuare nu îndeplinește condițiile legale. O să mai înregistrez un proiect. Să-l MAI demitem o dată. Dacă, desigur, colegii socialiști nu și-au schimbat viziunile în câteva luni. Iar dacă și le-au schimbat, așa și să spună, public, asumat, că Zagorodnîi a mers și s-a închinat lui Dodon între timp”, a precizat Alaiba.

Amintim că, în februarie 2018, parlamentul l-a desemnat pe deputatul Partidului Democrat din Moldova, Anatol Zagorodnîi, în funcția de director general al Agenției naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de șapte ani. Zagorodnîi a fost propus pentru această funcție de comisia legislativă economie, buget și finanțe.

În iulie 2018, deputații l-au demis pe Zagorodnîi, pe motiv că membrii comisiei care au selectat candidații pentru această funcție au încălcat legea, iar acesta nu întrunește criteriile pentru a o ocupa. Mai exact, acesta nu ar avea experiența de trei ani în domeniul achizițiilor publice.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: