Banca Mondială acordă Moldovei aproape €25 mln pentru procurarea vaccinurilor anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Banca Mondială acordă Moldovei aproape €25 mln pentru procurarea vaccinurilor anti-Covid

Banca Mondială a aprobat Finanțarea Adițională în suma de 24,8 milioane EUR pentru Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Acesta are menirea să susțină Guvernul Republicii Moldova în asigurarea accesibilă și echitabilă a populației cu vaccinurile împotriva COVID-19.

Finanțarea Adițională (FA) va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19 cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor 2 și 3 ale vaccinării. De asemenea, în cadrul finanțării respective va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar  pentru a vaccina 50% din cetățenii Republicii Moldova. Vaccinurile susținute în cadrul Proiectului vor corespunde Standardelor de Reglementare ale Băncii Mondiale; FA va facilita investițiile în sisteme de date, infrastructura lanțului frigorific, precum și în acțiuni de responsabilitate socială pentru a asigura o reușită desfășurare a vaccinării.

Populația va beneficia gratis de toate vaccinurile împotriva COVID-19. Desfășurarea etapelor de vaccinare va fi ghidată de Planul Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Finanțarea se bazează pe reacția de amploare a Grupului Băncii Mondiale la pandemia COVID-19, în cadrul căreia peste 100 de state sunt ajutate să-și consolideze sistemele medicale, să susțină cele mai sărace gospodării și să creeze condiții de suport spre a menține locurile de muncă și mijloacele de trai în cazul persoanelor care au avut cel mai mult de suferit în urma pandemiei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: