Banca Mondială va desemna un nou director de țară pentru Republica Moldova. Cine este acesta?
Full Article 1 minutes read

Banca Mondială va desemna un nou director de țară pentru Republica Moldova. Cine este acesta?

Mandatul actualului director al biroului Băncii Mondiale în Moldova va expira în vara anului 2021. Un anunț în acest sens a fost făcut de Anna Bjerde, vicepreședintele Băncii Mondiale, în cadrul unei întrevederi online cu delegația Republicii Moldova la ședința de primăvară a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.

Astfel, mandatul Annei Akhalkatsi urmează să expire în vara anului curent, iar locul acesteia va fi ocupat de Inguna Dobraja.

De asemenea, în cadrul întrevederii, Anna Bjerde a informat că în zilele imediat următoare Banca Mondială va aproba finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-COVID-19, care a fost negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 mil. euro.

În perioada ce urmează, prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială constituie elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii 4 ani, dar și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: