Bărbații ucraineni care au părăsit ilegal țara ar putea fi trași la răspundere. Proiect de lege
Full Article 2 minutes read

Bărbații ucraineni care au părăsit ilegal țara ar putea fi trași la răspundere. Proiect de lege

Bărbații ucraineni care au părăsit țara ilegal pe timp de război ar putea fi pedepsiți după întoarcerea lor în țară. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne al Ucrainei, Igor Klimenko, într-un interviu pentru RBC. Oficialul susține că Kievul pregătește o lege în acest sens, după modelul și practica internațională.

Klimenko susțin că, în prezent, nu există sancțiuni pentru cei care au trecut ilegal granița și apoi s-au întors în Ucraina.

„Astăzi nu s-au stabilit astfel de reguli și restricții, dar cred că după încheierea războiului, statul va face totul pentru a reaminti fiecărui cetățean ce a făcut în timpul războiului. Mă refer la cei care au trecut ilegal granița”, el spuse.

Ministrul consideră că aceasta va fi o inițiativă comună a Cabinetului de Miniștri și a deputaților Radei Supreme. „Cred că va fi o lege”, a spus Klimenko.

Potrivit acestuia, acum se studiază experiența internațională.

„Cum să tratăm cetățenii noștri care au încălcat deja legea o dată. Ei trebuie să răspundă pentru încălcarea legii. Cred că fiecare cetățean își dorește acest lucru și va înțelege statul dacă vor exista, de exemplu, restricții privind circulația acestor cetățeni măcar în străinătate”, a adăugat ministrul ucrainean de Interne.

Amintim că în timpul legii marțiale din Ucraina, plecarea bărbaților de la 18 la 60 de ani din țară este interzisă. Există, totuși, și excepții. Țara poate fi părăsită de bărbați cu dizabilități, părinți cu mulți copii, șoferi, voluntari, marinari, sportivi, personalități ale culturii, adjuncți ai poporului sau miniștri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: