(VIDEO) A stropit o tânără cu acid, iar aceasta a murit. Confesiunea unui deținut: „În ochii ei era frică”
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) A stropit o tânără cu acid, iar aceasta a murit. Confesiunea unui deținut: „În ochii ei era frică”

Bărbatul care în urmă cu 8 ani a stropit cu acid azotic o tânără, în scara unui bloc din capitală, a oferit mai multe detalii despre cele întâmplate și a explicat de ce a recurs la acest gest. În cadrul unui interviu oferit jurnalistului Dorin Galben, bărbatul a spus că regretă fapta comisă, ba chiar a refuzat să fie amnistiat.

În 2014, o tânără de 29 de ani din capitală era stropită cu acid în timp ce ieșea din lift, în scara blocului în care locuia, în sectorul Râșcani. Victima a murit în scurt timp la spital din cauza arsurilor grave. Autorii acestei atrocități au fost prinși în scurt timp. Este vorba despre fostul iubit al tinerei și un cunoscut al acestuia. Ultimul a fost cel care a aruncat acidul peste fața victimei, la comanda amicului său, care i-a promis 1000 de dolari și facilitarea plecării din țară.

Nicolae a povestit că prietenul său era obsedat din cauza faptului că tânăra îl părăsise. La acel moment, comanditarul se afla în Israel. De acolo, el îl contacta pe Nicolae și-l ruga să-i trimită flori din partea lui, dar și să o urmărească pentru a se asigura că nu a început o nouă relație.

Întorcându-se în țară și fiind într-o stare de „profundă disperare”, bărbatul i-a spus lui Nicolai să o stropească cu acid. La început, Nicolai s-a speriat și l-a refuzat. Dat fiind faptul că, la acel moment Nicolai nu era angajat și avea probleme financiare, a acceptat să execute crima.

„Mă gândeam că nu e nimic grav. Speram naiv că nu vor fi urmări tragice. Faptul că omul va muri nu l-am presupus. Și cred că nici comanditarul nu se gândea că omul o să moară”, a spus Nicolae.

Nicolae a spus că amicul său vroia „să-i dea o lecție” fostei iubite pentru că l-a părăsit, iar el nu vroia să se resemneze.

„Mi-a explicat că ea va rămâne cu o cicatrice și poate, apoi, își va face o intervenție chirurgicală. Adică nimic grav nu va fi. Principalul era că ei îi va fi dureros și va ține minte ce i s-a întâmplat. Acesta era scopul după cum mi se explica”, a relatat Nicolae.

În ziua faticidă, bărbații o așteptau pe tânără, într-o mașină, comanditarul fiind la volan. După ce au văzut-o, Nicolae a intrat după ea în scara blocului. În lift acesta a comis crima, stropind-o cu acid și nimerind pe față. Pentru a nu-l recunoaște, pentru că aceștia se întîlniseră în câteva ocazii, bărbatul purta o mască medicinală.

„În lift am văzut-o o fracțiune de secundă, dar în ochii ei era frică. Eu am făcut totul mecanic, am scos capacul borcanului și am stropit-o. Era totul ca într-un vis, adică automat totul. Eu am acceptat asta și deja făceam pur și simplu ceea ce se cerea”, a spus Nicolae.

După, cei doi au fugit de la fața locului, în afara orașului. A doua zi aceștia intenționau să fugă din țară prin regiunea transnistreană. Nicolae, însă, i-a spus amicului său că are niște treburi de rezolvat în capitală înainte de a evada. Aceștia s-au întors în Chișinău, unde au și fost reținuți de poliție.

„În timpul reținerii am fost băgat în mașină și îmi ziceau: Hai criminalule, zi cum ai comis crima! Nu-mi venea a crede că omul a murit”, a relatat Nicolae.

Astăzi, cei doi bărbați, își ispășesc pedepsele de condamnare la detenție pe viață, în penitenciarul din Rezina. Nicolae mărturisește că regretă cele întâmplate. Bărbatul a refuzat să fie amnistiat și este dispus să își execute pedeapsa până la capăt.

Cazul a avut loc pe 2 decembrie 2014. Tânăra a fost transportată la spital, unde a suportat o intervenție chirurgicală, însă nu a mai putut fi salvată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: