Batrîncea s-a supărat pe Moldova 1, pentru că a fost numit „milionar”. CA i-a respins plângerea
Full Article 3 minutes read

Batrîncea s-a supărat pe Moldova 1, pentru că a fost numit „milionar”. CA i-a respins plângerea

Consiliul Audiovizualului (CA) a repins plângerea deputatului socialist Vlad Batrîncea în adresa postului național de televiziune. Parlamentarul s-a arătat indignat de declarația moderatorului TV Mircea Surdu, care l-a numit „milionar”. Conducerea postului de televiziune consideră pretențiile drept nejustificate, însă a precizat că este gata să îl invite pe Batrîncea în una dintre emisiunile viitoare pentru a-și prezenta punctul de vedere.

La începutul lunii iulie, Batrîncea a expediat o plângere în adresa CA. Acesta a argumentat că, în cadrul ediției din 20 mai a emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1, prezentatorul Mircea Surdu l-a numit „milionar”. Vicepreședintele Parlamentului a calificat afirmația drept „defăimătoare”.

„Iată că și la noi se protestează. Dar lumea care este milionară vine și se plânge de prețuri mari și acuză guvernul de genocid. De exemplu: Vlad Batrîncea: „actuala guvernare duce țara spre genocid””, ar fi spus Mircea Surdu.

Vicepreședintele Parlamentului a ținut să sublinieze că deține un imobil mai modest decât ar putea fi calificată proprietatea unui milionar, iar veniturile obținute de la locul de muncă nu i-ar permite acumularea unor rezerve financiare „de milioane”. Într-o sesizare adresată companiei Teleradio-Moldova, acesta a solicitat dezmințirea afirmației potrivit căreia ar fi milionar. În replică, compania a răspuns că este vorba despre o interpretare a moderatorului TV.

„Considerăm că este o interpretare foarte voluntară. Prezentatorul spune foarte clar că la proteste vin diferiți oameni – și milionari, și cei care acuză guvernarea de genocid. Printre cei care acuză guvernarea de genocid este și Vlad Batrîncea”, se arată în declarație.

De asemenea, conducerea postului de televiziune a precizat că moderatorul știe că Vlad Batrîncea nu este milionar și regretă confuzia. În plus, redacția emisiunii „Bună seara” îl invită pe Batrîncea în emisie directă.

În pofida răspunsului, deputatul socialist a considerat că postul de televiziune a încălcat Codul Deontologic și cel al serviciilor media audiovizuale și a solicitat CA să examineze cazul.

Membrii Consiliului au remarcat că compania națională de radioteleviziune i-a acordat deputatului socialist dreptul la replică și l-au invitat la o emisiune planificată pentru toamna viitoare. Cu unanimitate de voturi, plângerea lui Batrîncea a fost respinsă.

Conform celei mai recente declarații de avere și interese personale, Vlad Batrîncea deține un apartament cumpărat în 2019, estimat la 900 000 lei și un salariu anual de circa 153 mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: