BBC: Dubai, un refugiu pentru cetățenii bogați ai Rusiei
Full Article 2 minutes read

BBC: Dubai, un refugiu pentru cetățenii bogați ai Rusiei

Dubai a devenit un refugiu pentru cetățenii bogați ai Federației Ruse care fug de impactul sancțiunilor occidentale asupra războiului din Ucraina. Miliardarii și antreprenorii ruși au sosit în Emiratele Arabe Unite (EAU) în număr fără precedent, au declarat lideri de afaceri pentru BBC.

Potrivit sursei citate, achizițiile de proprietăți din Dubai de către ruși au crescut cu 67% în primele trei luni ale anului 2022, se arată într-un raport. Emiratele Arabe Unite nu au impus sancțiuni Rusiei și nici nu au criticat invazia acesteia în Ucraina.

De asemenea, oferă vize rușilor nesancționați, în timp ce multe țări occidentale acestea nu se mai acordă. Se estimează că sute de mii de oameni au părăsit Rusia în ultimele două luni – deși cifrele exacte nu sunt disponibile.

Potrivit unui economist rus, în primele 10 zile de la începutul războiului, până la 200.000 de ruși au plecat din țară. Drept urmare, agenții imobiliari raportează o creștere a prețurilor proprietăților, deoarece rușii care sosesc în Dubai caută să cumpere case.

Agenția imobiliară Betterhomes din Dubai a constatat că achizițiile de proprietăți de către ruși au crescut cu două treimi în primele trei luni ale anului 2022.

Și o altă agenție imobiliară, Modern Living, a declarat pentru BBC că a angajat mulți agenți vorbitori de limbă rusă pentru a răspunde cererii în creștere. Directorul executiv Thiago Caldas a declarat că primesc numeroase apeluri de la cetățeni ruși care doresc să se mute imediat în Dubai.

„Rușii care vin  nu cumpără doar pentru investiții, ei privesc Dubaiul ca pe o a doua casă”, a spus el.

Emiratele Arabe Unite au fost una dintre cele trei țări, împreună cu China și India, care nu a votat la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite condamnarea invaziei Ucrainei de către Rusia. De asemenea, s-a abținut și de la votul Adunării Generale din 7 aprilie privind suspendarea Federației Ruse din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: